Zwaar materieel spuiten: zo ga je te werk

Bij zwaar materieel zoals kranen, hoogwerkers en opleggers is de afwerking net zo belangrijk als de constructie. Bedenk dat deze werktuigen vaak dagen tot jaren achter elkaar in de buitenlucht staan. Daardoor wordt het oppervlak blootgesteld aan alle elementen: regen, sneeuw, ijs, wind, temperatuurverschillen enzovoorts. Zonder een goede beschermlaag zou het materieel binnen no-time roesten en uiteindelijk moeten worden vervangen. Daarom spuiten we bij spuiterij en straalbedrijf Gouweleeuw het oppervlak van je onmisbare werktuig onder een beschermende laklaag. Maar daar komt meer bij kijken dan je denkt.

Oppervlakte voorbereiden

De te spuiten oppervlakte bereiden we in verschillende stappen voor. Of we alle stappen doorlopen, hangt af van de staat waarin het metaal verkeert. In ieder geval kunnen we niet zomaar beginnen te spuiten. We moeten eerst zorgen dat het oppervlak vrij is van onregelmatigheden. Pas als het metaal helemaal glad en schoon is kan het spuitwerk beginnen.

Stralen

Voordat de lak erop kan, moet eerst de roest eraf. Een bekende techniek om dit te doen is stralen. Onder hoge druk worden fijne deeltjes, straalkorrels genoemd, op het oppervlak geblazen. Dit kan handmatig of met een zogenaamde straalrobot.

Schuren

Je ontkomt er niet aan: om de oppervlakte echt glad te krijgen, moet er geschuurd worden. Het schuren gebeurt met een schuurmachine, net als bij het klussen thuis. Sommige plekken kan de machine niet bij en zullen met de hand worden gedaan.

Schooperen

Schooperen is een vak apart. Met chirurgische precisie wordt een zinklaag op de oppervlakte aangebracht. Deze vergroot de beschermingsfactor aanzienlijk.

En dan: spuiten!

Goede voorbereiding is het halve werk. Het materieel kan nu de spuitcabine in en worden voorzien van meerdere beschermende laklagen. En zo gaan kranen, vrachtwagens en opleggers een stuk langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *