Zo voorkom je onnodige kosten

geld

Elke maand krijg je net als veel andere Nederlanders je salaris gestort. Natuurlijk wil je (naast het betalen van je vaste lasten) zoveel mogelijk geld overhouden. Misschien heb je een spaardoel of wil je je geld aan leuke dingen uitgeven. Dat klinkt allemaal heel logisch. Toch geven duizenden Nederlanders dagelijks onnodig geld uit. In deze blog geven we enkele praktijkvoorbeelden. 

Onnodige incassokosten

Het komt je vast bekend voor. Je hebt iets gekocht via een webshop. Het pakketje is binnen en er zit een rekening bij. De rekening vergeet je uit gemak te betalen. Na enige tijd volgt de eerste betalingsherinnering. Dit is hét moment om daadwerkelijk te betalen! Zo voorkom je onnodige kosten en een brief van een incassobureau. Wist je dat je al gauw €40 kwijt bent aan onnodige incassokosten? 

Vergeet de verwarming niet uit te doen! 

In de wintermaanden heb je de verwarming waarschijnlijk aan staan. Duizenden Nederlanders verspillen geld doordat ze de verwarming vergeten uit te zetten. Bijvoorbeeld wanneer ze het huis verlaten of wanneer ze gaan slapen. Gaskosten kunnen aardig oplopen, daarom raden we je aan om de verwarming tijdig uit te zetten. Het kan gunstig zijn om te investeren in een slimme thermostaat. Deze is bijvoorbeeld via je mobiele telefoon te bedienen en gaat bij bepaalde instellingen automatisch uit. 

Bekijk je verzekeringen kritisch

Sommige verzekeringen in Nederland zijn verplicht. Zo is iedere inwoner van Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wij raden je aan om al je verzekeringen onder de loep te nemen. Heb je bijvoorbeeld een onnodige aanvullende verzekering? Of heb je een doorlopende reisverzekering maar ga je bijna nooit op reis? 
Door kritisch naar dit soort zaken te kijken, houd je geld over! En dat kun je mooi besteden aan leuke dingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *