Zo verloopt het proces van een architect

Architecten zijn gespecialiseerd in het creëren van mooie ruimtes. Er wordt continu gekeken naar de wensen van de opdrachtgever. Of het nu gaat om een woning, kantoorpand, scholen of winkel: architecten weten altijd een oplossing. Vandaag vertelt Van den Berg Architecten hoe zij te werk gaan.

Initiatief

De start van een project begint met een initiatief. We maken kennis met jou als klant, bespreken de randvoorwaarden en we kijken naar de haalbaarheid van het project. Om een project haalbaar te maken kijken we naar de planning en naar het budget. In dit gesprek bespreken we ook wat jouw eisen zijn, welke wensen je hebt en welke sfeer het project moet uitstralen. Na deze voorbereiding starten we met het voorontwerp.

Ontwerp

Samen met de eindgebruiker werken we aan ons ontwerp. Wij werken met een interactieve ontwerpfase. We kijken goed naar jouw wensen en spelen hierop in. Jij als opdrachtgever geeft hier feedback op. Zo komen we tot een definitief ontwerp! Nu kunnen we starten met een technische tekening en gaan we de bouwvergunning aanvragen.

Uitvoering

In deze fase komt de aannemer om de hoek kijken. We maken gebruik van een Bouw Informatie Model: hier staat alle benodigde informatie in. Het ontwerp wordt gereed gemaakt voor bouw. Tijdens de bouw zullen wij toezichthouder zijn om de realisatie in goede banen te leiden.

Gebruik

Klaar! Het project is opgeleverd en kan nu in gebruik worden genomen. We gaan nog een keer met jou om tafel. Wat ging er goed en wat kon beter? We blijven graag betrokken bij de onderhoud van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *