Zo verkoop je een auto

auto

Zodra je als Zwollenaar hebt besloten dat je je auto wilt verkopen, wil je het liefst zo snel mogelijk van de auto af. Misschien wil je wel een nieuwe, of is de auto overbodig geworden. Verkoop jij je auto zelf of laat je het door een autodealer in Zwolle doen? Bij het verkopen van jouw auto moet je met bepaalde aspecten rekening houden. 

Verkoopkanaal

Dit is de eerste, en vrij belangrijke stap. Je hebt 2 keuzes: zelf verkopen of een autodealer inschakelen. Besloten om hem zelf te verkopen? Je kan de auto op een parkeerplaats zetten met een briefje ‘Te koop’, of je kiest voor een verkoopsite. Toch inruilen voor een andere? Bij een autodealer kun je vaak je auto inruilen. Verkoop via de dealer kost minder tijd en moeite. Je hoeft niet uitgebreid foto’s te maken en het schrijven van een advertentie is ook overbodig. Wat misschien nog wel het grootste voordeel is: het regelen van bezichtigingen en proefritten is niet nodig.

Verborgen gebreken

Een volgend belangrijk punt bij de verkoop van jouw auto, is een up-to-date onderhoudsboekje. Zo komt de auto namelijk een stuk betrouwbaarder over. Een auto die net een apk-keuring heeft ondergaan, verkoopt sneller. Als de APK bijna verloopt, kunnen kopers denken dat er wat mis is met de auto.

Verkocht!

Tot slot is het bepalen van de prijs de laatste stap. Ons advies is: kijk naar vergelijkbare auto’s die aangeboden worden. Een te hoge prijs kan ervoor zorgen dat er weinig interesse is. Een te lage verkoopprijs daarentegen kan vragen oproepen bij de potentiële koper. Een autodealer kan jou adviseren over de juiste prijs. Laat het onderhandelen maar beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *