Zo verbouw jij je tuin

Kijk jij teleurgesteld door het raam je achtertuin in? Weer een jaar niets aan de tuin gedaan en de zomer is alweer op komst? Dan is het tijd om actie te gaan ondernemen. Jij gaat van jouw tuin een droomtuin maken. Maar wat ga je van je tuin maken, hoe ga je van start en wat heb je nodig? Wij geven je enkele tips!

Machineverhuur

De hele tuin gaat op de schop. Daar heb je over het algemeen wel machines of gereedschappen voor nodig. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met hoe jouw tuin er nu uitziet. Ga je graszoden eruit halen? Of moet je het oude tuinhuisje afbreken. Je zal dit moeten vervoeren naar de stort. Huur daarom een aanhanger nabij Stadskanaal bij Gehuurd.nl.

Maak een plan

Zonder plan, geen succes. Weet je wat het doel is van jouw tuin? Wil jij de tuin kindvriendelijk maken? Dan is het verstandig om te gaan werken met gras of kunstgras en niet al te veel stenen. Borders zijn mooi, maar zorgen ook weer voor gevaarlijke en scherpe punten of randen. Daarnaast zorgt een overkapping met tuinhuis voor veel ruimte. Op die manier kun je fietsen en speelgoed opslaan, zonder dat dit de tuin onoverzichtelijk maakt.

Lange termijn

Over het algemeen wordt een tuin niet vaak aangepakt. Denk daarom na hoe jouw tuin er ook over 10 jaar uit zou moeten zijn. Sfeervol? Veel groen? Of wil je juist gaan voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Er zijn online enorm veel impressies en voorbeelden te vinden. Je kunt daarnaast altijd de deskundigheid van een hovenier gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *