Zo krijg je een perfect nieuw schoolplein

Als je als school een nieuw schoolplein gaat inrichten, wil je natuurlijk een schoolplein creëren waarvan de kinderen razend enthousiast worden. Misschien wil je wel groene schoolpleinen maken en natuurlijk kunnen speeltoestellen school niet ontbreken. Maar wie gaat dit allemaal betalen? De middelen van je school zijn te beperkt om heel erg uit te pakken. Met deze tips krijg je een mooi schoolplein met minder kosten. 

Tips voor een betaalbaar plein

  1. Maak ouders deelgenoot van het feit dat er te weinig middelen zijn om alles van het nieuwe schoolplein te bekostigen. De kosten van kleine materialen zoals bijvoorbeeld een stoeptegel of knikkerpot zijn laag. Misschien willen ouders voor deze kleine materialen wel een bijdrage leveren. 
  2. Zet in elke klas van de school een spaarpot en vraag of alle leerlingen hier elke week een donatie in willen doen voor een bepaald spaardoel. Natuurlijk ga je van te voren met elkaar fantaseren over dit spaardoel. Je zult zien dat het spaarpotje in korte tijd goed gevuld is. 
  3. Organiseer een veiling. Er zijn vast ouders die spullen ter beschikking willen stellen om te verkopen. De opbrengst komt dan natuurlijk ten goede van het schoolplein. 
  4. Organiseer een inzamelacties. Er zijn altijd opa’s en oma’s die hun kleinkinderen willen helpen. En dit gaat natuurlijk om het speelgeluk van hun kleinkinderen dus dat moet helemaal goed komen. 
  5. Verzamel vrijwilligers bij het aanleggen van het schoolplein. Je kunt de kosten van de aanleg van het schoolplein zo laag mogelijk houden door vrijwilligers te verzamelen die je kunnen helpen bij het nieuwe plein. Denk aan het plein leeghalen en het afvoeren van bouwafval. 

Met deze vijf tips ben je al een heel eind op weg om een droomplein voor de schoolkinderen te realiseren. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *