Zet dit niet op je cv

Wist je dat werkgevers en recruiters maar 6 seconden naar je cv kijken voordat ze een beslissing maken? Niet heel lang dus. Het is daarom dan ook aan jou om ervoor te zorgen dat zij in 6 seconden de meest belangrijke en relevante informatie over jou kunnen vinden en lezen. Elimineer dus zoveel mogelijk onnodige info. Om je een begin mee te geven hebben we hier drie punten die je niet in je cv moet zetten.

PS ben je op zoek naar hulp met outplacement? Neem dan eens een kijkje bij Van Ede & Partners!

Spelfouten

Het lijkt misschien klein, maar spelfouten kunnen de indruk die een werkgever van je krijgt maken of breken. Het kan natuurlijk iedereen overkomen en het is heel menselijk, maar spelfouten ondermijnen je professionaliteit. Sommige werkgevers kijken er strenger op dan andere, maar het heeft altijd een negatief effect. Let hier dus goed op!

Ongerelateerd werk

Dit hangt heel erg af van de positie waarnaar je solliciteert en hoe lang je al werkende bent, maar wanneer je bijvoorbeeld in de zakelijke wereld werkt, maakt het werknemers echt geen bal uit dat je 2 jaar voor de Jumbo hebt gewerkt toen je 17 was. Maar wanneer je 18 bent en wél in de supermarktbranche zit, is die werkervaring wel weer van belang. Werkgevers willen de werkervaring zien die toont dat jij past bij de positie waarnaar je solliciteert.

Blokken tekst

Een kleine introductie over jezelf is prima, maar je hoeft geen boek vol te schrijven. Een werkgever neemt er niet uitgebreid de tijd voor. Deze scant hooguit je werkervaring en je vaardigheden en beslist op basis van die informatie. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of een interview, dán is het tijd om wat meer persoonlijke informatie prijs te geven.

Het punt van een cv is dat je de recruiter of de werkgever ervan overtuigt om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek of een interview. Probeer dus de meest overtuigende en efficiënte cv te maken! Hopelijk helpen deze tips je daar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *