Zelf apfelstrudel of baklava maken? Gebruik kant-en-klaar filodeeg

Filodeeg

Wanneer we het hebben over producten waarvan filodeeg een belangrijk onderdeel uitmaakt, dan denken veel mensen waarschijnlijk in eerste instantie aan baklava en apfelstrudel. Echter kun je met filodeeg natuurlijk nog veel meer smakelijke hapjes maken. Zo zijn er in verschillende landen, met name in Zuid-Europa en in het Midden-Oosten, diverse heerlijke hapjes en gerechten ontstaan waarbij in het deeg een vulling is gedaan die kan bestaan uit een mengsel van groenten, vlees, vis en/of aardappelen. Wil je zelf eens baklava, apfelstrudel of een van die vele andere hapjes met filodeeg bereiden? Dan raden we aan gebruik te maken van kant-en-klaar deeg. Hieronder lees je waarom. 

Welke voordelen biedt kant-en-klaar filodeeg boven het zelf maken van dit deeg?

Het inzetten van gebruiksklaar filodeeg brengt de volgende voordelen met zich mee: Dit type deeg is dun dus erg kwetsbaar, vooral in de laatste fase van de bereiding. Voor het goed zelf bereiden van filodeeg is veel ervaring en ook een vleugje bakkerstalent nodig. Kant-en-klaar deeg is voor minder ervaren bakkers dus een veiligere oplossing. Door gebruiksklaar deeg te nemen bespaar je jezelf veel tijd en kun je je volledig richten op de vulling.

Filodeeg

Tips voor de best mogelijke bereiding voor hapjes met filodeeg

Of je nu zelf filodeeg maakt of gebruik maakt van deeg uit een pakje, het is logisch dat je je deeghapjes uiteindelijk verhit in een oven, een frituurpan of een air fryer. Voor je eigen gezondheid vormen de oven en de airfryer de beste opties. Hierbij geldt dat als je de oven gebruikt, dat je de deeghapjes het best halverwege de baktijd kunt omdraaien. In de frituur en de air fryer is dit niet nodig. Bedenk je tenslotte dat filodeeg dun is en dus snel gaar is. Idealiter is de vulling dan ook al (nagenoeg) gaar voor het te verhitten in de oven, frituur of air fryer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *