Welke tuinmachines zijn er?

Om een tuin goed te onderhouden kan het handig zijn om tuinmachines aan te schaffen. Dit scheelt je allereerst veel tijd en daarnaast kost het je minder fysieke kracht. Vooral wanneer je een grote tuin hebt, kunnen tuinmachines je een handje helpen met het verzorgen ervan. Welke tuinmachines er zijn en welke je wellicht kan gebruiken beschrijven we hieronder.

Kijk voor tuinmachines Dronten eens bij Prins Groentechniek!

Zitmaaiers

Een zitmaaier is een grasmaaier die je zittend kunt besturen. Bij grote oppervlakte gras kan een zitmaaier goed van pas komen. Voor een kleine tuin raden we dit echter af. De machine is namelijk vrij groot wanneer je een kleine tuin hebt, waardoor je minder makkelijk bij alle grasgebieden kan komen. 

Een mulchmaaier

een mulchmaaier is een grasmaaier die tegelijkertijd mulcht. Het mulchen houdt in dat het gras wordt versnipperd en weer wordt gestrooid op het gazon. Bij een aantal mulchmaaiers kun je ervoor kiezen of het gras wordt opgeslagen of dat het wordt verspreid over de rest van het gras.

Walsmaaiers

Ken jij die grasvelden waar een streep van maaier op te zien is? Dat is hoogstwaarschijnlijk gedaan door een walsmaaier. Met een walsmaaier wordt het gras gemaaid en wordt er een streep achtergelaten waar gereden is. Zo kun je perfecte grasbanen creëren. 

Robotmaaiers

Grasmaaiers die je ook steeds meer voorbij ziet komen zijn de robotmaaiers. Zonder omkijken kun je deze grasmaaier op het gazon plaatsen en wachten tot het gazon volledig gemaaid is. De robotmaaiers laten de gemaaide gras deeltjes weer terug in het gazon vallen, waardoor dit ook goed is voor de verdere groei van het gazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *