Welke soorten bedrijfssoftware zijn er?

Het ERP systeem wordt gebruikt om de productiviteit van een organisatie te maximaliseren. ERP is een afkorting voor enterprise resource planning, in dit systeem worden een groot aantal bedrijfsgegevens beheerd. De volgende onderdelen komen meestal in een ERP systeem voor: boekhouding, inkoop, planning, productie, logistiek en relatiebeheer. Door deze gegevens in een systeem te voegen heeft ieder onderdeel van de organisatie toegang tot dezelfde informatie. Afdelingen kunnen zo beter samenwerken en voorkomen misverstanden en fouten. 

Het CRM systeem is een afkorting voor customer relationship management. Het wordt gebruikt om de klantrelaties te beheren. Informatie die relevant is voor de salesafdeling wordt in dit systeem gezet om het bijvoorbeeld:makkelijk te maken om de juiste persoon te vinden. Het systeem kan reminders geven om een klant te bellen om de relatie te onderhouden. Het kan gebruikt worden voor een mailcampagne. Er zijn zoveel zaken met een CRM systeem mogelijk dat het niet mogelijk is om dit allemaal op te noemen. 

In een HRM systeem worden zaken die belangrijk zijn voor human resource management bijgehouden. In dit systeem worden onder andere de volgende zaken beheerd: de urenregistratie, personeelsgegevens, salaris, contracten, pensioenen, verlof en verzuim. Door dit in een centraal systeem bij te houden kan een HRM afdeling makkelijker werken. Collega’s hoeven minder aan elkaar te vragen, ook voorkomen ze werk te doen wat al gedaan is. 

Dit zijn maar drie systemen die gebruikt worden door bedrijven, er zijn nog meer soorten bedrijfssoftware, Gilde software biedt bedrijfssoftware voor een aantal branches. Door zich te focussen op een bepaalde branche krijg je de perfecte software, waarin je alleen maar de software krijgt die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *