Wat te doen met je overwaarde?

De huizenmarkt is momenteel oververhit en dit levert voor veel huisbezitters een enorme overwaarde op. Maar wat kan jij doen met je overwaarde? Ga je verhuizen, huren of wil kies jij ervoor om je huis te laten uitbouwen? Verhuizen kan zeer goed uitpakken, maar ook je huis verbouwen levert je misschien wel weer geld op. Lees het hieronder.

Verbouwen van je huidige huis

Wil je niet verhuizen? Dan is het verbouwen van je huis natuurlijk een goede optie. Het voordeel van verbouwen is dat je nog meer waarde creëert. Zo kun je er voor kiezen om je huis te verlengen (uit te bouwen), een dakkapel te laten plaatsen of bijvoorbeeld een garage te laten bouwen. Het is wel verstandig om dit te laten doen door een renovatiebedrijf. Woon jij in de regio Kampen of Zwolle? Bekijk dan eens de website van Kwakkelbv.nl.

Verhuizen

Ben jij van plan te gaan verhuizen? Of heb jij door de huidige overwaarde het idee om dit te gaan doen? Dan is jouw overwaarde natuurlijk extreem gunstig. Heb je ook nog eens een hogere rente dan vandaag de dag? Dan is het natuurlijk helemaal een win-win situatie. Je kan de winst van je huidige woning gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe woning. 

Een huis of appartement huren

Je kunt natuurlijk ook gaan huren. Hier zitten wel een aantal regels aan vast die je van te voren heel goed moet doorlezen. Let bijvoorbeeld op de huurtoeslag en kijk erg goed naar je eigen vermogen. Bij vragen is het altijd verstandig een adviseur in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *