Wat te doen met een kleine tuin?

pexels-lukas-296230

Je bent er klaar voor. Je hebt je huidige tuin wel gezien en bent dus op zoek naar iets nieuws. Helaas ben je niet heel creatief en wordt het een hele uitdaging om jouw tuin een make-over te geven. Ga je zelf aan de slag of schakel jij een hovenier in? 

Jouw stijl

Het bedenken van een nieuwe tuin begint met de volgende vraag: Welke tuinstijl past bij mij? Ga jij voor een Bohemian sfeer, hou je meer van een moderne stijl of moet jouw tuin op en top diervriendelijk zijn? Omdat je niet alle ruimte hebt, is het noodzaak dat je creatief met de ruimte omgaat. Het is slim om van tevoren een schets te maken. Dit kan je zelf doen of je laat een ontwerp maken door een hovenier zoals Reijnoudt Hoveniers.

Inrichting

Er zijn een aantal basiselementen die in elke tuin terugkomen. Om te beginnen is de bestrating een belangrijk punt. Hoe wil je dit doen? Er zijn veel opties: van grote tot kleine tegels. Bedenk dat je voor een eventuele loungeset een stevige ondergrond nodig hebt. Qua tuinmeubels heb je ook weer verschillende opties: denk bijvoorbeeld aan tuinsets, bistrosets, loungestoelen of een tuinbank.

Groen toevoegen

Een beetje groen in de tuin kan geen kwaad. Dit kost misschien moeite, maar dit kun je ook uitbesteden aan de hovenier. Een groene tuin maakt jouw tuin diervriendelijk en is goed voor het milieu. Mocht je weinig ruimte hebben, kun je ervoor kiezen om verticaal te tuinieren. Plaats plantenbakken tegen de muur om ruimte te besparen.

Lichtpuntje

Tot slot is het ook belangrijk om tuinverlichting te hebben. Tuinverlichting is zowel functioneel als decoratief. Hang bijvoorbeeld lichtjes in de boom of span een lichtsnoer langs het looppad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *