Wat moet je weten voordat je een wenteltrap koopt?

pexels-pixabay-276656

Je bent op zoek naar een nieuwe trap voor in je huis of voor in je bedrijfspand. Door de hoeveelheid verschillende trappen ben je het overzicht even kwijt. In deze blog wordt de wenteltrap uitgelicht. Wat is een wenteltrap en wanneer is dit voor jou een goede keuze?

Wat is een wenteltrap?

De naam zegt het eigenlijk al, een wenteltrap gaat niet in een rechte lijn omhoog. De wenteltrap draait omhoog rond een centraal punt op de grond. Een wenteltrap kan een mooi centraal onderdeel zijn van de inrichting van uw huis. De wenteltrap wordt vaak door elkaar gehaald met de spiltrap. Beide trappen lopen namelijk rond. Toch zijn deze trappen niet hetzelfde. De wenteltrap draait in zijn geheel mee terwijl de spiltrap alleen om zijn spil draait.

Waar komt de wenteltrap vandaan?

De eerste wenteltrappen werden gemaakt in de 11e eeuw. De trappen werden vooral gebruikt voor verdediging van torens. De wenteltrap is erg smal wat ervoor zorgde dat er slechts 1 vijand tegelijkertijd naar boven kon komen.

De voordelen van de wenteltrap

De ruimte die je bespaard en het onderhoud zijn de grootste voordelen van de wenteltrap. Ben je iemand die het liefst weinig tijd en energie kwijt is aan onderhoud? Dan is een stalen wenteltrap de perfecte keus voor jou. Staal is namelijk een heel makkelijk materiaal om te onderhouden. Heb je de trap binnen staan? Dan is een natte doek al voldoende om de trap schoon te houden. Als je de trap buiten hebt staan kan je zonder problemen de hogedrukspuit gebruiken.

Heb je nog steeds vragen over de wenteltrap of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een specialist. Die zullen je alles vertellen wat je nodig hebt voor het maken van je trappen keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *