Wat kost een advocaat inhuren?

In Nederland hebben we veel rechten waar iedereen gebruik van mag maken. Is er een situatie ontstaan waar een conflict is ontstaan of waar je denkt dat er onrecht aan je wordt aangedaan? Dan kan je op meerdere manieren je recht halen. Een van de opties is het inhuren van een advocaat. Dit kost natuurlijk wel geld. Veel mensen weten niet wat een advocaat kost? In deze blog vertellen wij het je!

Zoek je ondertussen een goede advocaat in Harderwijk? Schakel dan een advocaat van Te Biesebeek Advocaten in.

Wat is het uurloon?

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde uurloon van advocaten in consumentenrechtzaken ongeveer 200 euro bedraagt. Het uurloon en tijd die aan de zaak wordt besteed, kan afhangen van de ervaring van de advocaat en ligt eraan hoe lastig de zaak is. Administratieve activiteiten zijn soms gratis. Voor reistijd gelden soms lagere prijzen, zoals de helft van het uurtarief. In veel kantoren staat informatie over het uurloon niet op de website. Houd er rekening mee dat het uurloon van de advocaat inclusief 21% btw is. Meestal wordt de prijs specifiek vermeld. Sommige kantoren rekenen ook 5% of 6% “kantoorkosten” per uur aan. Hierdoor zijn uw uitgaven veel hoger dan op het eerste gezicht. Advocaten kunnen ook toeslagen in rekening brengen voor noodgevallen en ‘expert cases’.

Kosten rechtszaak

Dit zijn alleen de kosten die je kwijt bent aan de advocaat zelf. Als de zaak bijvoorbeeld aan de rechtbank wordt voorgelegd, moet ook rekening worden gehouden met de gerechtskosten en eventuele deskundigenvergoedingen. Houdt hier dus ook goed rekening mee voordat je een advocaat besluit in te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *