Wat kom je tegen in de bergen?

Ga jij op vakantie in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk? Dan zal het je niet ontgaan zijn dat de bergen in deze landen zeer populaire trekpleisters zijn. Waarom is dit zo? Waarom zijn wij als Nederlanders helemaal verzot op deze bezienswaardigheden? Natuurlijk, in Nederland hebben wij geen echte bergen en dit is al snel de reden waarom wij naar het buitenland gaan. Wij vertellen je graag in deze blog waarom bergen geweldig zijn!

Indrukwekkend

Bergen zijn indrukwekkend. Sta jij op de hoogste berg van Frankrijk of Oostenrijk? Dan kan je kilometers in de verte kijken. Het gevoel van vrijheid zal je beet pakken en je een heerlijk gevoel geven.

Natuur

Een mooi natuurverschijnsel is het ontstaan van rivieren aan het begin van een berg. Gletsjer water wordt veranderd hier uiteindelijk in een rivier. Vanuit meerdere landen in Europa eindigen rivieren in Nederland. Dit zorgt ervoor dat wij voldoende drinkwater hebben, natuurlijk wel nadat dit gezuiverd is door een waterzuiveringsinstallatie van Wazutec

Sportief bezig zijn

Actief bezig zijn, ook tijdens de vakantie houden wij Nederlanders hier wel van. Een berg leent zich bij uitstek voor deze activiteiten. Ga jij met een fiets de berg op en win jij de bolletjestrui? Of ga jij lekker een stuk wandelen door de natuur. Daarnaast vind je op vele bergen ook de mogelijkheid om te rodelen. Niet helemaal een sport, maar wel enorm leuk.

Waarom vind jij bergen helemaal geweldig? En wat is volgens jou het land bij uitstek om te bezoeken? Laat het ons weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *