Wat is leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching is persoonlijk, krachtig werk dat het beste van die persoon aanboort om hen in staat te stellen uitzonderlijk te zijn. Leiderschapscoaching wordt goed gedaan, verwijdert interne blokkades en brengt de leiderschapsvaardigheden bij de leidinggevende naar voren, zodat ze begrijpen hoe ze verbinding kunnen maken met degenen die ze leiden, en er uiteindelijk in slagen de organisatie vooruit te helpen. Goede leiderschapscoaching helpt je om je meer bewust te worden van jezelf en hoe wat je doet de organisatie beïnvloedt om te zijn wat ze kan zijn. Leiderschapscoaching is persoonlijk, maar het kan absoluut transformerend zijn voor zowel die leidinggevende als voor de werknemers, managers en bedrijven waarvoor ze werken.

Prioriteiten stellen

Leiderschapscoaching helpt bij het vergroten van het begrip over de rol van leiders en het verbeteren van leiderschapskwaliteiten en -vaardigheden, zoals zelfbewustzijn, zelfbeheersing en balans, objectiviteit en systeemdenken, communicatie, luisteren en faciliteren. Goede coaches ondersteunen de besluitvorming en fungeren als klankbord voor de leider. Leiders moeten een duidelijke visie, cultuur en kernwaarden en organisatorische duidelijkheid creëren. De organisatorische duidelijkheid is van cruciaal belang om de uitvoering van de visie te optimaliseren.

Afhankelijk van de specifieke persoon die aan zijn leiderschapsvaardigheden wil werken, kan een coach hem / haar helpen zich te concentreren op verschillende zaken, zoals:

  • Doelen stellen
  • Een sterke cultuur creëren en behouden
  • Goed conflict toelaten
  • Duidelijkheid scheppen in plaats van zekerheid
  • Focussen op de vitale weinigen en niet de triviale vele
  • Teamrespect verdienen

De leiderschapscoaching helpt je om uiteindelijk veel onafhankelijker te worden en om de verschillende elementen van je leiderschap te begrijpen, belemmert je om te ontdekken dat je van plan bent een leider te zijn – en helpt je ook om het te laten gebeuren. Wil jij jezelf ontdekken en een professionele groei krijgen? Dan kan Inzicht.nl je hierin optimaal helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *