Wat is een grinder?

Het vermalen van de wiet waar je gebruik van wenst te maken kan op verschillende manieren gebeuren. Voor mensen die reeds enige ervaring hebben geldt dat ze er zonder probleem in slagen om hun wiet perfect met de handen te breken. Dat geldt echter in de praktijk niet voor iedereen. Omwille van deze reden is het dan ook zo dat er heel wat mensen zijn die gebruikmaken van een zogenaamde grinder. Het gaat hierbij om een bijzonder handig hulpmiddel welke je kan helpen bij het maken van de perfecte joint. Zou jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het beslist een aanrader om je even te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Wat is een grinder precies? 

Een grinder is eigenlijk een vrij eenvoudig toestelletje welke kan worden gebruikt om marihuana toppen mee in fijne, gelijkmatige stukjes te breken. Van cannabis knoppen is bekend dat ze in de praktijk doorgaans groot, licht en plakkerig zijn. Dit zorgt ervoor dat ze een goede voorbereiding moeten hebben voordat ze gebruikt kunnen worden in een joint of in bijvoorbeeld een bong of een waterpijp. In principe is het zo dat je voor het vermalen van je wiet gebruik kan maken van twee verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om:

  • Gewoon gebruik te maken van je handen;
  • Gebruik te maken van een speciale grinder; 

In het merendeel van de gevallen gaat de voorkeur van mensen uit naar het gebruik van een grinder. Er wordt hier in de praktijk ook wel eens naar verwezen als zijnde een wietmolen, een wiet crusher of een zogenaamde kruimelaar. Dit handige hulpmiddeltje zorgt ervoor dat in het bijzonder onervaren wiet gebruikers in staat zullen zijn om hun wiet op optimale wijze te vermalen. 

Wat zijn de voordelen van een grinder? 

Het vermalen van je wiet is in de praktijk belangrijk omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan er alleen op deze manier sprake zijn van een vaste, gelijkmatige verbranding in een joint of een waterpijp. Daarnaast is het zo dat er alleen op die manier zoveel mogelijk zogenaamde trichomen gelijkmatig verwarmd kunnen worden. Enkel en alleen op die manier is het mogelijk om zoveel mogelijk effect uit de planten toppen te halen. Hoe fijn je uiteindelijk de toppen gaat vermalen is geheel aan jou om te bepalen. Ben jij iemand die er in de praktijk van houdt om wiet te roken in bijvoorbeeld een zogenaamde bong of pijp? Dan is het van belang om ervoor te zorgen dat de cannabis niet te klein wordt vermalen. Anders kan ze namelijk in de pijp terechtkomen. 

Uit welke materialen kan een grinder zijn gemaakt?

Je moet er tot slot ook nog rekening mee houden dat een grinder vervaardigd kan zijn uit verschillende materialen. In eerste instantie wordt er door veel mensen voor gekozen om een eenvoudig en voordelig exemplaar van plastic te kopen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar in de praktijk is het veel interessanter om te kiezen voor een metalen grinder. Je betaalt er iets meer voor, maar je bent verzekerd van een uitstekende levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *