Wat heb je nodig voor een knusse, warme winteravond?

Niets is lekkerder dan in de winter na een lange koude dag thuis te komen in je eigen nestje. Laat die knusse winteravondjes maar beginnen! In dit artikel geef ik je drie dingen die zeker niet mogen ontbreken tijdens de koude, winterse avonden thuis. 

Light the fire

Allereerst is het belangrijk dat het ook daadwerkelijk lekker warm wordt in huis. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Hiervoor kun je natuurlijk de verwarming aanzetten, maar een echte houtkachel is nog veel gezelliger. Hierbij kan de televisie uitblijven, want je kunt gerust een hele avond genieten van het prachtige vlammenspel wat zich in de kachel afspeelt en het geluid van knisperend hout. Een gietijzeren kachel kopen is misschien niet iets wat je zomaar doet, maar als je weet wat je ervoor terug krijgt heb je al gauw geen twijfels meer. Steek daarbij een paar heerlijke geurkaarsen aan. Deze geven niet alleen warmte af, maar zorgen ook voor gezelligheid en geven een heerlijke geur. Je huis is binnen no time in een winters paradijsje veranderd. 

Zachte dekens en warme knuffels 

Daarnaast is de winter hét seizoen van de dekentjes, pantoffels en heerlijke warme truien. Als je thuis komt van een lange dag werken, is er dan ook niets lekkerders dan snel je huispak aan te trekken en onder een dekentje te kruipen met je geliefden. Van dekens kun je nooit genoeg hebben zeg ik maar zo, ze komen altijd van pas. Ook in de andere seizoenen mogen dekentjes zeker niet ontbreken. Is het bijvoorbeeld een frisse lentedag? Dan hoef je niet meteen de kachel weer aan te zetten. Pak gewoon je deken erbij en je zult het snel weer een stuk warmer krijgen. Geef elkaar dit seizoen dan ook net iets vaker een lekkere knuffel en de kou is snel verleden tijd.

Een lekkere kop thee (of glühwein)

Om het compleet te maken kun je een lekkere kop winterse thee of iets anders te drinken pakken. Typisch voor de winter is natuurlijk de glühwein of een kop warme chocolademelk. Dit hoef je natuurlijk niet iedere avond te nemen, maar zorgt er wel voor dat je meteen in de winterse stemming bent. Plof daarna lekker op de bank en geniet van een goed boek, je favoriete serie of een heerlijke kerstfilm. Kijk af en toe ook nog eens naar buiten en besef extra hoe lekker je er binnen bij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *