Wat doet een bindweefselmassage?

massage

Voordat we uitleggen wat een bindweefselmassage met je doet, staan we even stil bij wat bindweefsel is. Bindweefsel wordt ook wel Fascia genoemd in het Latijns en bevindt zich om en in spieren. Het is een netwerk van verbindingen en kan worden gezien als het spinnenweb van ons lichaam.  

Gezond bindweefsel

Omdat bindweefsel enorm belangrijk is binnen het lichaam, is het essentieel om dit gezond te houden. Gezond bindweefsel kan geoptimaliseerd worden door een massage dat je kunt leren door een massage opleiding. Door een massage wordt de bloedstroom in het bindweefsel gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Ook kan cellulites door middel van massages worden geminimaliseerd. Gezond bindweefsel hoort flexibel en stevig te zijn, waar met een bindweefselmassage voor wordt gezorgd. 

Een diepe bindweefselmassage

Een bindweefselmassage staat vaak los van een ontspanningsmassage. De massages die hiervoor gegeven worden zijn puur gefocust om het bindweefsel los te maken. Hierdoor zijn de knepen vaak harder en het tempo ligt laag. Soms worden ook knokkels of ellebogen gebruikt om het bindweefsel weer soepel te krijgen. Met een bindweefselmassage die je kunt leren door middel van een massage cursus wordt de focus gelegd op het losmaken van spanning. 

De gevolgen van een bindweefselmassage

Door regelmatig een bindweefselmassage te ondergaan, zorg je voor een flexibele huid. Je zult je mobieler en elastischer voelen een daarbij ook jonger. Door het aanpakken van het bindweefsel wordt ook de huid mooier. Daarnaast zal je merken dat er minder spanning op je lichaam staat en een positief gevoel krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *