Waarom is koriander zo gezond

Je kent vast wel het kruid koriander. Officieel is dit zowel een kruid als een specerij en het wordt dan ook erg vaak gebruikt in allerlei gerechten. Hoewel de een gek is op de smaak van koriander, moet de ander er niks van hebben. Maar wist je dat koriander juist erg goed is voor onze gezondheid? Zo brengt koriander veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder! Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Vitamines

Ten eerste bevat koriander heel veel vitamines. Zo heeft koriander een hoge dosis aan vitamine K, A en diverse vitamine B varianten. Dit is erg goed voor de stofwisseling in ons lichaam en allerlei andere lichaamsfuncties.

Bloedsuikerspiegel

Verder heeft koriander een bloedsuikerspiegel verlagende functie. Een te hoog bloedsuikergehalte is slecht voor je lichaam en hiermee kun je bovendien diabetes ontwikkelen. De enzymen in koriander verlagen deze spiegel en hierdoor wordt het insuline dus ook gereguleerd. Het is zelfs zo krachtig dat mensen met erg lage bloedsuikerwaarden er voorzichtig mee dienen te zijn.

Antioxidanten

Verder bevat koriander verschillende antioxidanten. Deze hebben een ontstekingsremmende werking in ons lichaam. Deze stoffen zorgen ervoor dat je weerstand wordt versterkt en hebben een neurobeschermende werking.

Hart beschermen

Koriander blijkt daarnaast ook goed te zijn voor ons hart. Het zorgt er namelijk voor dat de bloeddruk op pijl blijft en dat het cholesterolgehalte goed is. Als je regelmatig koriander eet kan dit dus bijdragen aan een gezond hart en het verlagen van hartrisico’s en hartziekten.

Goed voor je hersenen

Aangezien koriander een ontstekingsremmende werking heeft, kun je hiermee ook hersenziektes voorkomen. Veel hersenaandoeningen zoals parkinson en alzheimer zijn namelijk gerelateerd aan ontstekingen in de hersenen. De antioxidanten in koriander kunnen hersenontsteking verminderen, het geheugen verbeteren en angstklachten verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *