Waar wordt laminaat van gemaakt?

Voor laminaat in Emmen kun je het beste naar Droomvloer in Hoogeveen. Maar weet jij eigenlijk wel waar laminaat van gemaakt wordt? Misschien wil je voordat je deze vloer in jouw huis toepast wat meer weten over de samenstelling. In dit blog vertellen we je er graag meer over. 

Meerdere lagen

Laminaat bestaat uit meerdere lagen die op elkaar zijn gelijmd. De bovenste en onderste laag is voorzien van kunststof om stabiliteit te geven. Maar ze bieden ook bescherming aan de tussenlagen. Meestal bestaan deze lagen uit melaminekunststof en aluminiumoxide. In de tussenlagen vind je bedrukt papier en houtvezels terug. Een van de lagen is de decorlaag. Deze bestaat voornamelijk uit bedrukt papier en geeft de vloer zijn bijzondere uitstraling. Daaronder bevindt zich de dikste laag en daar zijn de houtvezels terug te vinden. Deze vezels zijn afkomstig van HDF en MDF die vaak gemaakt zijn van naaldhout en soms ook loofhout. De onderlaag zorgt voor stabiliteit en beschermt tegen vocht. 

Veilig in gebruik

Wellicht vraag je je af of het gebruik van laminaat veilig is. Dit product wordt veelvuldig toegepast dus over de veiligheid bestaat geen twijfel. Laminaat is veilig in gebruik. Wanneer je net een nieuwe laminaatvloer hebt gelegd of hebt laten leggen, dan is het belangrijk om je huis goed te ventileren. Zo kunnen vrijgekomen stoffen van het leggen jouw huis uitwaaien. Het ventileren van de ruimte waar het laminaat ligt, blijft altijd heel belangrijk. Zo krijgt vocht ook minder kans om je laminaat in te trekken. Zo voorkom je dat je vloer gaat kromtrekken en houd je jouw vloer langer mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *