Vrachtverkeer in de stad

Transport oostenrijk

In een stad kan vrachtverkeer erg gevaarlijk zijn. Vooral vrachtwagens met een dode hoek zijn oorzaken van problemen. De dode hoek is de ruimte rond een voertuig die de bestuurder niet kan waarnemen. Hierdoor is het bijvoorbeeld als fietser verstandig om uit de dode hoek weg te blijven. Dit is echter niet altijd mogelijk, met alle gevolgen van dien. Er zijn tegenwoordig echter voldoende technieken die kunnen helpen dit probleem op te lossen. 

Veilig vrachtverkeer

Ten eerste kan je camera’s plaatsen op je vrachtwagen. Deze camera’s helpen de bestuurder met de omgeving rond het voertuig in de gaten te houden. Vooral in de binnenstad kan dit heel handig zijn. Binnen deze techniek valt ook het zogeheten birds-eye-perspectief. Hierdoor lijkt het alsof je boven de vrachtwagen zweeft. Zo kan de bestuurder alles waarnemen wat er om hem heen gebeurd. 

Ook zijn er tegenwoordig bepaalde systemen die de fietsers, brom fietsers of andere weggebruikers waarschuwt. Wanneer deze weggebruikers zich in jouw dode hoek bevinden gaat er een alarm af of gaat er een lichtje branden. Hierdoor weten ze dat ze zich anders zullen moeten positioneren. 

Tot slot zijn er voor langere reizen ook andere mogelijkheden om de chauffeur te helpen. Bijvoorbeeld bij een transport naar Oostenrijk. Er zijn verschillende technieken en systemen die kunnen helpen bij het uitstippelen van veilige en rustige routes. Daarbij is het ook altijd handig om constant in contact te kunnen staan met de chauffeur. Hierdoor kan je hem of haar op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes over de route die hij volgt. 

Op zoek naar een veilig transport? Dan is FCE Transport de beste keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *