Voordelen van een bouwkundige keuring

Ben je van plan om op korte termijn een nieuwe woning in Zwolle te kopen? Dan ben je meestal verplicht om een bouwkundige keuring van je nieuwe woning te financieren. Dit levert wel een aantal verschillende voordelen voor je op. Hieronder worden deze voordelen voor jou op een rij gezet. 

Je weet wat je koopt

Dankzij een bouwkundige keuring in Zwolle weet je wat voor huis je koopt. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor niet ontdekte gebreken aan het huis. Je koopt door een bouwkundige keuring geen kat in de zak en achteraf wordt je niet geconfronteerd met hoge kosten. 

Keuring handig bij onderhandelingen

Bij de onderhandelingen van de aankoop van een nieuwe woning komt een bouwtechnisch rapport goed van pas. Omdat je door de keuring een betrouwbaar fundament hebt, sta je met de onderhandelingen sterker in je schoenen. Je kan onder de vraagprijs bieden als er extra kosten moeten worden gemaakt. 

Vertrouwen wekken bij de koper

Door een bouwkundige keuring te laten doen bij je huis, wek je vertrouwen op bij kopers. Je kan de kopers wijzen op de huidige staat van de woning. Moeten er eventueel nog een aantal zaken worden aangepakt aan de woning? Dan kun je middels het rapport de kopers hierop wijzen. Op die manier voldoe je ook aan je wettelijke meldingsplicht als verkoper zijnde. 

Taxatie en bouwkundige keuring

Met het kopen van een nieuwe woning ga je een grote financiële verplichting aan. Je wilt dan ook een duidelijk inzicht in de kosten van herstel van gebreken aan een huis, maar daarnaast wil je ook de kwaliteit en waarde van het huis weten. In dit geval is een taxatie en bouwkundige keuring tegelijk de beste optie. Op die manier krijg je direct de juiste indruk van een woning en kun je snel schakelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *