Volg deze adviezen voor goede kantoorinrichting

Ben jij verantwoordelijk voor de inrichting van kantoren op jouw werk? Bij de inrichting van kantoren moeten er altijd veel dingen geregeld worden. Er moet iemand komen om te schilderen, om de muren te doen, om de vloer te leggen, om de aansluitingen en verlichting aan te leggen. En ga zo maar door. We hebben een paar goede adviezen voor je om te zorgen voor een goede kantoorinrichting. 

  • Misschien wel het allerbelangrijkste, maar je staat er niet gelijk bij stil. Zorg voor een goede akoestiek. Akoestiek verbeteren doe je bijvoorbeeld door akoestische panelen te plaatsen. Je bevordert hiermee direct het werkcomfort en dus de productiviteit. Geef dit veel aandacht tijdens de inrichting, want je medewerkers hebben er heel veel baat bij. 
  • Zorg in alle kantoren voor voldoende daglicht. Als medewerkers te weinig daglicht krijgen, zijn ze sneller vermoeid. En dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. 
  • Gebruik glazen wanden om meer openheid te creëren. Dit geeft een ruimtelijker gevoel en zorgt voor meer onderlinge betrokkenheid bij alle ruimtes op 1 verdieping. 
  • Goede verlichting op kantoor is heel belangrijk. Zorg voor goed wit licht ipv sfeerverlichting. Dit komt het dichtste bij daglicht in de buurt. 
  • Kies voor de juiste meubilair en houd het ruimtelijk. Let bij het inkopen van meubilair op ergonomie. Denk bijvoorbeeld aan een sta-zit-bureau om te zorgen dat medewerkers staan en zitten kunnen afwisselen op een dag. 
  • Voldoende opbergruimte is belangrijk om te zorgen dat je het kantoor netjes kunt houden. 
  • Maak gebruik van veel wit. Hierdoor lijken ruimtes groter en het heeft gewoon een frisse uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *