Vissen in de winter

Zie jij het al voor je? Vissen in de winter? Dan ben je waarschijnlijk helemaal idolaat van de sport. Waar veel recreanten, maar ook sportvissers, in de winter verstek laten gaan, is het juist ook een hele mooie periode om te vissen. Wel moet je op een aantal zaken letten! Naast goede visspullen en een lekkere bak koffie moet je hier op letten!

De juiste locatie

Waar je in de zomer waarschijnlijk random je plekje kiest, is het in de winter een ander verhaal. De vissen zijn een stuk passiever en zwemmen veel minder voor het eten. Daarnaast scholen de vissen samen op tactische plekken. Een ideale plek voor jou in de winter is bijvoorbeeld een haven of onder een brug. Een beschutte stek is ook voor jou als visser nog eens ideaal, aangezien het de gevoelstemperatuur iets aangenamer maakt.

Voeren

We vertelden al dat vissen in de winter passiever zijn. Ze hebben minder voedsel nodig en hebben het buikje al snel vol zitten. Hierdoor is het van groot belang dat je niet te veel en te snel achter elkaar gaat voeren. Waarom? Door ze steeds met kleine beetjes voer naar jouw stek te leiden, is de kans groter dat je uiteindelijk wat gaat vangen. 
Wil jij meer weten over vissen in de winter? Of heb jij in het algemeen vragen over visspullen? Dan ben je bij Raven.nl aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring en opgedane kennis weten zij jou perfect te informeren. Met 4 fysieke winkels en een online shop kunnen ze jou daarnaast voorzien van juiste visspullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *