Verschillende soorten vloerverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier van het gelijkmatig aanbrengen van warmte door een gehele kamer. Vloerverwarming kan worden geplaatst in plaats van radiatoren en leidingen. Hierdoor ziet je kamer er nog strakker uit! Of je nou vloerverwarming in Joure of vloerverwarming in Emmeloord wilt aanschaffen, bij Ecoheat ben je aan het juiste adres!

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming beschikbaar. De volgende soorten worden aangeboden door Ecoheat:

  • Vloerverwarming infrezen
  • Vloerverwarming droogbouw
  • Vloerverwarming krimpnetten
  • Vloerverwarming noppenplaten
  • Vloerverwarming tackerplaten

Vloerverwarming infrezen

Bij het infrezen van een vloerverwarming worden er sleuven gemaakt in de cementvloer en hier komen vervolgens buizen. Het voordeel van deze vloerverwarming is dat de vloer niet wordt verhoogd en deze redelijk snel gelegd kan worden.

Vloerverwarming droogbouw

Deze manier van vloerverwarming wordt voornamelijk ingezet bij houten ondervloeren. De vloerverwarming is licht van gewicht en creëert een heuse afstand van 20mm van de ondervloer en de toplaag door de opbouwhoogte.

Vloerverwarming krimpnetten

Het inzetten van een vloerverwarming van krimpnetten is ideaal wanneer je de warmte lang wilt kunnen vasthouden in een kamer en je deze erg flexibel wilt kunnen plaatsen. Daarbij is het mogelijk om deze vloer extra isolerend te maken.

Vloerverwarming noppenplaten

Noppenplaten zijn inzetbaar voor wanneer het behouden van de warmte centraal staat en je tevens wilt bijdragen aan de energiezuinigheid van je woning. Deze noppenplaten bestaan namelijk uit isolerende EPS-platen.

Vloerverwarming tackerplaten

Tackerplaten hebben vrijwel dezelfde functies als noppenplaten, het verschil met noppenplaten is dat de opbouwhoogte van noppenplaten wat lager is dan die van tackerplaten. Tackerplaten hebben dan wel als voordeel dat deze voordeliger kunnen uitvallen. Je kunt namelijk bij tackerplaten gebruiken bij iedere dikte van de buizen, bij noppenplaten kunnen dit alleen buizen zijn met een diameter van 14-16mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *