Verschillende soorten transport containers

pexels-chanaka-906494

Elke dag worden er goederen vervoerd, dit is een proces dat in de toekomst ook niet zal stoppen. Van detailhandel naar consument, bedrijf naar particulier, fabrikant naar groothandel en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Via land, zee en in de lucht worden goederen vervoerd. Voor transport dat per boot gaat zijn er veel containers nodig. In deze blog kijken we naar verschillende soorten containers.

De reefer container 

De naam van de container zegt het eigenlijk al: reefer staat voor refrigerated container. De reefer container is dus een koelcontainer. De container is goed geïsoleerd en heeft een generator om de inhoud van de container koel te houden. In deze container wordt voornamelijk vers eten vervoerd zoals groente en fruit.

Zeecontainer 

De container die het vaakst voorkomt is de zeecontainer. Deze container wordt over de hele wereld gebruikt om goederen te transporteren. De zeecontainer is ook op de weg en op het spoor te vinden. De zeecontainer is niet voor niks de meest gebruikte container, hij is ideaal voor de opslag van goederen.

Opslagcontainer

De opslag container wordt zoals je waarschijnlijk ook verwacht aan de naam gebruikt om goederen op te slaan. De opslag container mag niet worden gebruikt om goederen te verplaatsen. Deze container is alleen te gebruiken om goederen voor een lange tijd op te staan. Hij voldoet namelijk niet aan de voorwaarden om gebruikt te worden voor vervoer.

Tankcontainer

De tankcontainer wordt gebruikt om gassen, brandstoffen en andere chemische stoffen op te slaan. Naast het opslaan kan de container ook nog gebruikt worden voor vervoer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *