Verschillende soorten gevelbekleding

Mag jij meebeslissen over het ontwerp voor een nieuw gebouw? Dit kan een nieuwe flat zijn, een nieuw schoolgebouw of een nieuwe vestiging van je bedrijf. Wanneer je onderdeel bent van het beslissingsproces, denk dan na over de gevel van het gebouw. Dit is tenslotte wat je gebouw helemaal afmaakt. Open gevelbekleding, stalen gevelbekleding of aluminium gevelbekleding zijn het overwegen waard. Met deze soorten gevelbekleding kun je zoveel verschillende kanten op. Lees maar verder.

Cortenstaal gevelbekleding

Met cortenstaal gevelbekleding kun je het gebouw een unieke look geven. Denk maar aan het gebouw van Graafschap College in Doetinchem. Aan dit gebouw is een bomenstructuur gerealiseerd, gemaakt van cortenstaal. Door dit materiaal krijgt het gebouw een herfstkleurige look, die dankzij de open gevelbekleding en de verlichting helemaal tot zijn recht komt. 

Aluminium gevelbekleding

Een aluminium gevelbekleding geeft een aantal voordelen. Naast dat de gevelbekleding voor veel architecten als mooi wordt bestempeld, kan een aluminium gevelbekleding voor verschillende doeleinden worden gebruikt om bijvoorbeeld bepaalde delen van het gebouw ermee te bekleden of accenten te leggen. Verder is aluminium gevelbekleding een duurzame oplossing. Met dit materiaal kun je jouw binnenklimaat reguleren. Ook heb je met deze gevel weinig onderhoud, want het trekt weinig stof of zand aan. Je houdt het heel makkelijk schoon. Tot slot is aluminium erg licht en 100% recyclebaar. 

Open gevelbekleding

Een open gevel geeft een bijzondere uitstraling. Je kunt met een open gevel de meest unieke designs creëren voor je gebouw. Verder is een open gevel geschikt om te dienen als zonwering. Het is een soort tweede schil om je gebouw heen. Ook beheers je met een open gevel het binnenklimaat en het is recyclebaar. Heel duurzaam dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *