Veilig de winter door

Ga jij op wintersport? Of moet jij gewoon veel rijden in de koude wintermaanden? Een koude motor, sneeuw op de auto of een vastgevroren deur. Het is je vast eens overkomen. Het zijn van die ongemakken die we tegenkomen tijdens de winter. Daarnaast kan het zijn dan je goedkope auto accu het heeft begeven en dat je ‘s ochtends niet eens van de parkeerplaats af komt. Wij geven je hieronder enkele tips hoe jij de winter goed doorkomt.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Je kunt nooit helemaal de problemen voorkomen, maar je kunt er wel op voorbereid zijn. Leg daarom een aantal spullen in jouw auto, zodat je goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan: Een IJskrabber Warme dekens, extra jas of kleding Eten en drinken (water) Een anti-ijsdeken Ruitontdooiers of slotontdooiers

Controleer de auto accu

Laat je auto accu controleren. Een auto accu kopen is gemakkelijk en wordt direct bij jou thuis geleverd. Merk je dat de accu minder goed aanslaat? Zorg dan voor een reserve accu of vervang de accu direct.

Gebruik de handrem niet

Parkeer jij de auto? Zorg er dan voor dat je de auto in de eerste versnelling zet. Dit zorgt ervoor dat de handrem niet kan vastvriezen. Zit de handrem toch vast? Trek de handrem dan rustig naar je toe.

Antivries ruitenvloeistof

Zorg ervoor dat je ruitenwisservloeistof met antivries aanschaft. Deze vloeistof is bestand tegen lage temperaturen en bevriest niet. Ruitenwisservloeistof is goed te herkennen aan de kleur; antivries heeft over het algemeen een blauwe kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *