Veelgestelde vragen over een BHV cursus

Op zoek naar een BHV cursus? Tijdens een eendaagse cursus worden de onderdelen ‘Eerste Hulp’ en ‘Brandbestrijding en Ontruiming’ behandelt. Vaak komen andere onderdelen zoals het inzetten van een AED en reanimatie ook aan bod. Benieuwd wat de meest gestelde vragen zijn? In deze blog behandelen wij diverse vragen.

Een BHV cursus volgen

 • BHV Staphorst
 • BHV Hengelo

   Waarom zou ik een BHV cursus volgen?

   Het kan zo zijn dat er zich een situatie voordoet waarin jij, je collega’s of gasten in gevaar komen. Op zo’n moment moet er een BHV’er in staat zijn om hulp te verlenen om letsel en schade zoveel mogelijk te voorkomen.

   Is BHV verplicht?

   In de Arbowet staat omschreven dat een bedrijf met één of meerdere medewerkers bedrijfshulpverlening moet organiseren. Houd dus ook rekening met bijvoorbeeld vakanties van werknemers. Er moet namelijk altijd een BHV’er aanwezig zijn. Hoeveel medewerkers in het bezit moeten zijn van een certificaat, hangt onder andere af van de organisatiegrootte.

   Wat als er geen BHV’er is?

   Als blijkt dat een werkgever geen goed opgeleide BHV’er in dienst heeft, of er onvoldoende BHV’ers zijn, loop je als werkgever het risico op een boete. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (vroeger de arbeidsinspectie) controleert bedrijven op de aanwezigheid van BHV’ers.

   Hoe vaak dien je een BHV cursus te doen?

   Wettelijk is niet vastgesteld hoe vaak je een BHV cursus moet volgen. Bijna alle bedrijven hanteren de regel dat ze de BHV cursus elk jaar herhalen. Vaak worden deze cursussen bij meerdere aanmeldingen bij het bedrijf zelf georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *