Tuinrenovatie: zo pak je dit aan

pexels-lisa-fotios-1301856

Op 20 maart start de lente. De tijd van zomeravonden in de tuin breekt weer aan. Toch ben je niet tevreden met je huidige achtertuin. Je hebt besloten dat het tijd is om de tuin op z’n kop te gooien, je weet alleen nog niet hoe. De basis is simpel en opgedeeld in 3 stappen:

Stap 1: Voorbereiding

Je weet niet wat je precies wilt. In deze fase is het slim om tijdschriften te kopen, Pinterest te bekijken of een wandeling te maken in de buurt. Op deze manieren kom jij misschien tot een creatief idee. Zodra je een idee hebt, kun je een hovenier inschakelen of zelf aan de slag gaan met het plan.

Stap 2: Uitvoering

Je weet nu precies hoe de tuin eruit gaat zien. De tekeningen zijn klaar: tijd om tot actie over te gaan. Je hebt besloten om een terras te creëren. Zelf graven zie je niet zitten, dat kost te veel tijd en moeite. Daarom is het slim om het graafwerk over te laten aan een vakman, die gespecialiseerd is in grondwerk. Zoals Gerrit Flierman BV. Op deze manier weet je zeker dat je terras egaal gelegd wordt.

Stap 3: Inrichting

Zodra de bodem helemaal klaar is, kun je beginnen met het herinrichten van de tuin. Wie groene vingers heeft, kan dit prima zelf doen. Heb je geen verstand van bloemen en planten? Schakel dan hulp in. Als je alle stappen van jouw plan hebt gevolgd, is het tijd om een conclusie te trekken. Ben je tevreden met het resultaat of mis je nog iets? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *