Tuin opruimen

Tuin opruimen

Nu we kerst en oud & nieuw weer zijn gepasseerd gaan we toch allemaal weer langzamerhand denken en verlangen naar de zomer. Nog een aantal maanden en dan is het weer de tijd om heerlijk in de tuin te vertoeven. Maar is jouw tuin al helemaal klaar voor de zomer? Wij geven je een aantal tips.

Ruimtelijk maken

Wil jij je tuin ruimtelijk maken? Opruimen gaat je helpen. Heb jij wel eens gedacht aan een kliko ombouw van kunststof? Dit zorgt ervoor dat de afvalbakken mooi worden verwerkt in jouw tuin. Zo zie je de bakken niet en dit zorgt voor een ‘cleane’ tuin. Maak daarnaast eens een rondje door de tuin? Zijn er accessoires die weg kunnen?

Planten snoeien

Zeker na de winter is het snoeien van planten een belangrijk onderdeel. Je zult in de tuin veel afgestorven of dode planten vinden. Knip alle dode onderdelen, zoals takken en bloemen, weg en verwijder alle afgevallen bladeren. Daarnaast zal je op meerdere plekken ook onkruid tegenkomen. Ondanks de winter, is het belangrijk om dit ook bij te houden. Zo krijg je in de zomer geen explosie van onkruid.

Tuinmeubelen schoonmaken

Zie jij jezelf al zitten op de loungeset of tuinmeubels in het overheerlijke zonnetje? Zorg er dan wel voor dat de tuinmeubelen schoon zijn! Het is natuurlijk vervelend om met schone kleren op een vieze stoel te gaan zitten.

Tip: Denk eens aan kunststof onderdelen voor in de tuin! Deze zijn veelal onderhoudsvriendelijk en zorgen ervoor dat je veel minder hoeft schoon te maken. Wil jij meer informatie over onderhoudsvriendelijke tuin artikelen? Bekijk dan eens de website van In-garden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *