Tuin onderhouden bij vorst

Waar je in de zomer je tuin er mooi bij hebt liggen, kan het zijn dat vorst je tuin enorm kan aantasten. Daarom is het – juist in de winter –  belangrijk dat je weet hoe je jouw tuin kunt onderhouden. Je wil namelijk voorkomen dat je in de lente weer helemaal opnieuw mag beginnen met de aanleg van je tuin. Wees daarom extra lief voor je tuin bij vorst. 

Haal planten naar binnen

De planten waarvan je weet dat deze niet tegen vorst kunnen, kun je verplaatsen naar binnen. Staan deze in een grote bak? Poot deze dan voorzichtig over naar een kleinere pot, zodat je deze toch binnen kunt zetten. Voor grotere struiken, planten of bomen kun je ervoor kiezen om een plastic zak erover te leggen. Dit beschermt de plant grotendeels tegen de kou. 

Bestrating vrij maken

Wanneer je sierbestrating in Friesland achterin je tuin hebt liggen, is het slim om deze sneeuw- en ijsvrij te maken. Vooral wanneer er sneeuw ligt, is het onduidelijk wat er onder de sneeuw ligt. Je kunt voor de juiste bestrating in de winter bij Hoek Havelte kijken! Om uitglijden te voorkomen is het dus verstandig om dit sneeuw- en ijsvrij te maken. 

Een wintersnoei

De beste tijd om te snoeien is de winter. Bomen, planten en struiken hebben minder sapstroom en zijn in een soort van winterslaap. Door nu te snoeien, tast je dit dus in minimale vorm aan. We raden wel aan om na het snoeien de planten te voorzien van voldoende bescherming, zodat de gesnoeide toppen niet zullen bevriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *