Trends op het gebied van uitvaarten

Trends uitvaart Baarn

Een uitvaart in Baarn verzorgen? Dan is het goed dat je deze blog leest. Er zijn jaarlijks ontzettend veel trends, zo ook op het gebied van uitvaarten. Zo zijn er trends die tijdens de uitvaartdienst zichtbaar zijn, maar ook trends op het gebied van begraven en cremeren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Muziek

Een vast onderdeel dat niet mag ontbreken tijdens een uitvaart, is de muziek. Muziek kan voor veel mensen troost bieden. Vaak heeft de overledene al een lijst opgesteld met nummers die hij of zij graag tijdens de uitvaartdienst hoorbaar wilt maken. Jaarlijks wordt er een top-10 opgesteld, die laat zien wat de populairste uitvaartnummers waren van het afgelopen jaar. Vaak hebben nummers zoals ‘Ave Maria’ en ‘Afscheid nemen bestaat niet’ een vaste plek. Dit jaar kwam het nummer ‘Rollercoaster’ van Danny Vera als nieuwe binnenkomer in deze lijst. Deze hit kwam binnen op de eerste plek, een echte trend dus.

Ecologische uitvaart

Een andere trend op het gebied van uitvaarten is een ecologische uitvaart. Mensen die de natuur belangrijk vinden, kunnen deze ecologische gedachte ook na hun overlijden doorzetten. Zo kun je ervoor kiezen om geen rouwkaarten meer te laten drukken, maar online te versturen. Ook bestaan er tegenwoordig biologisch afbreekbare urnen. Deze urnen zullen volledig oplossen wanneer ze met water of aarde in contact komen. Wilt u de grootste vervuiler aanpakken tijdens een begrafenis? Ruil dan de rouwauto inclusief rouwstoet in voor een koets met paarden. De mogelijkheden zijn eindeloos, raadpleeg daarom altijd een uitvaartverzorger voor de ‘groene’ mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *