Tips voor uitvaartfotografie

Als fotograaf kun je ook de fotografie tijdens een uitvaart organiseren. Het is een zware taak, maar voor familie kan het erg belangrijk zijn. Hoe ga je op een respectvolle manier met de situatie om? Bekijk de ‘stille getuigen’ voor een impressie.

Voor een uitvaart in Ulft kun je Gerdine van Kooten Uitvaartzorg inschakelen.

Emoties

Een uitvaartverzorger weet precies hoe hij om moet gaan met emoties tijdens een uitvaart. Als fotograaf kan dit zwaar vallen. Vooral de emoties die tijdens een uitvaart aanwezig zijn, kunnen moeilijk zijn. Probeer je als fotograaf professioneel maar ook empathisch op te stellen. Sommige families vinden het fijn om zoveel mogelijk van de dag vast te leggen. Bespreek van tevoren wat de wensen van nabestaanden zijn. Ga bij jezelf na of je het aankunt of niet.

Positie

Als fotograaf tijdens een uitvaart is het goed om je zo onzichtbaar mogelijk op te stellen. Zoek een plekje waar je het minste opvalt. Zorg ervoor dat je van tevoren de ruimte goed onderzocht hebt. Tijdens de dienst is het verstandig om zo min mogelijk te lopen: zo zorg je voor de minste afleiding.

Kleding

Tijdens het bespreken van de wensen, is het ook goed om te vragen wat de kledingwensen zijn. Pas je kleding zo nodig aan op de wensen van de nabestaanden. Misschien klinkt het logisch, maar trek niks opvallends aan.

Planning

Tot slot is het belangrijk dat je de indeling van de dag goed weet. Als fotograaf wil je bijzondere momenten zoals het aansteken van de kaarsen of het leggen van de bloemen niet missen. Hoe beter je voorbereiding, hoe fijner je aan het werk kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *