Tips voor het ontwerpen van je eigen kleding

Heb je de ambitie om zelf kleding te gaan ontwerpen, of om je oude kleding om te toveren tot nieuwe kledingstukken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het vergt namelijk enige kennis en voorbereiding om met het ontwerpen van kleding aan de slag te gaan. Wij helpen je dan ook graag een eindje op weg en zetten in dit artikel graag een aantal tips voor je op een rij. Lees dus snel verder!

Haal de juiste spullen in huis

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste spullen in huis haalt. Dit wil zeggen dat je beschikt over een schaar, naalden, garen, eventueel een naaimachine en accessoires zoals knoopjes en patroontjes. Dit hangt ook af van wat je precies wilt gaan maken en wat je hier allemaal voor nodig denkt te hebben. De meeste spullen kun je halen in een naaiatelier, op de markt of op internet. Zorg ook dat je voldoende stoffen in huis hebt voor het maken van kledingstukken.

Maak een design
Als je je eigen kleding wilt gaan ontwerpen, is het verstandig om eerst te beginnen met het maken van een design. Hier schets je als het ware het kledingstuk hoe het er straks uit moet komen te zien. Dit geeft een houvast voor tijdens het maken van de kleding zelf, omdat je zo precies kunt zien hoe het kledingstuk moet worden.

Kleding opleuken

Het maken van basiskleding is niet zo moeilijk. Het is echter lastiger om kleding te maken met verschillende details, zoals patroontjes, borduursels, knoopjes en overige dingen. Je moet dan van te voren goed weten hoe het kledingstuk eruit moet komen te zien en wanneer je het niet te overdreven doet. Je kunt in plaats van zelf knoopjes en dergelijke op je kleding naaien, ook kiezen voor kleding bedrukken en ontwerpen bij Omnishirt.be. Hier heb je een handige online tool, waarmee je jouw perfecte kleding maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *