Tips voor een leuk dagje weg op de Veluwe

veluwe

Nederland kent vele mooie natuurgebieden en een daarvan is de Veluwe. Bij de Veluwe denk je natuurlijk gelijk aan de mooie bosgebieden waarin veel herten en zwijnen leven. Niet voor niets dat dit gebied immens populair is onder vakantiegangers in eigen land. In 2016 brachten bijna 2 miljoen Nederlandse vakantiegangers door op de Veluwe. In deze blog geven wij jou tips voor een leuk dagje weg op de Veluwe. Lees de blog goed door en laat je insprireren

Breng een bezoek aan de Veluwezoom

Ben jij een echte liefhebber van de natuur? Dan mag een bezoekje aan de Veluwezoom niet ontbreken. De Veluwezoom is onderdeel van de Veluwe en is maar liefst 5,000 hectare groot. Je vindt hier onder meer bossen, zandverstuivingen, heidevelden en landgoederen. Ook zijn er veel heuvels waarover je mooie uitzichten hebt over de natuur. Trek de wandelschoenen aan en verken wandelend de schoonheid van dit stukje Nederland. Vanaf Ellecom (een van de oudste dorpen op de Veluwe) starten verschillende mooie routes om te wandelen. Ben je na een dag wandelen toe aan overheerlijke maaltijd? Ga dan langs een restaurant in Ellecom. Wij raden je restaurant De Peerdestal aan.

Ga shoppen in Apeldoorn

De Veluwe heeft je meer te bieden dan alleen natuurschoonheid. Je vindt er ook prachtige rustieke dorpjes en steden. Apeldoorn ligt midden op de Veluwe en is goed bereikbaar vanuit het hele land. In Apeldoorn kun je heerlijk shoppen. Kun jij dus niet wachten om de nieuwste outfits te scoren? Stap dan in de auto en rijdt naar Apeldoorn. In de hoofdstraat van Apeldoorn vind je zowel winkels van grote winkelketens als lokale ondernemers. Vergeet ook vooral niet een bezoekje te brengen aan een van de vele zijstraten of het vernieuwde winkelcentrum ‘’De Oranjerie’’. Hieronder kun je ook gemakkelijk de auto parkeren.

Bezoek het Kröller-Müller Museum

Ben jij helemaal weg van kunst? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan dit museum. Dit museum ligt centraal op de veluwe. Namelijk in Otterlo. In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *