Tips voor een hypotheek

Als je een hypotheek gaat nemen is het handig om op een aantal dingen te letten voordat je deze afsluit. In dit artikel lees je een aantal tips als het gaat om hypotheken.

Sparen

Zodra je weet dat je een nieuw huis wilt gaan kopen is het handig om je geld zoveel mogelijk te sparen en niet al te grote aankopen te doen. Als je bijvoorbeeld een mooie/dure auto wilt gaan kopen, is het verstandig om daar toch nog even mee te wachten totdat je je hypotheek hebt afgesloten. Hypotheekverstrekkers houden namelijk van zekerheid en als je dus hele dure aankopen gaat doen wordt het waarschijnlijk moeilijker om een lening te krijgen. Spaar dus zoveel mogelijk geld en als je nog meer geld wilt kunnen besparen is een hypotheek vergelijken handig om te doen.

Zorg voor zekerheid

Het is lastig om voor zekerheid te zorgen, al helemaal als je het hebt over de huidige huizenmarkt. Maar des al niettemin is het verstandig om de stukjes zekerheid die je kan krijgen met beide handen aan te pakken. Als je namelijk een hypotheek aanvraagt zijn er twee verschillende soorten kopers, een koper die is gekwalificeerd voor een lening en een koper met een vooraf goedgekeurde hypotheek. Het verschil zit hem erin dat bij een vooraf goedgekeurde hypotheek alles al goedgekeurd is en ze jouw financiële plaatje in het vizier hebben en ze jou hebben laten weten hoeveel je maximaal mag lenen. Door dit van te voren te regelen bespaar je veel tijd. Dit kun je regelen met een hypotheekadviseur. Hij of zij kan dan alles met jou doornemen en aangeven hoeveel je maximaal mag lenen. Het ideale is om dit al te doen voordat je een huis op het oog hebt, zodat je gerichter kan zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *