Tips voor een gehoorzame hond

hondensnacks

Tips voor een gehoorzame hond Misschien wel weken of maanden heb je moeten wachten maar eindelijk is het moment daar: Je mag een puppy mee naar huis nemen. De kleine viervoeter is vanaf nu onderdeel van jouw leven. Belangrijk is om vanaf het begin jouw viervoeter op te voeden. Wij geven je een aantal tips!

Tip 1: Jouw hond bepaald, jij bent de baas

Opvoeden is niet het meest makkelijke onderdeel. Puppy’s zijn onvoorspelbaar en luisteren, zeker in het begin, niet direct. Een hondentraining is daarom een uitkomst. Puppy’s, maar ook oudere honden, kun je wel sturen. Dit kan bijvoorbeeld door een beloning. Heeft jouw hond naar je geluisterd? Geef hem dan als beloning. Dit kan zijn in de vorm van hondensnacks. Je zult zien dat jouw puppy vaker en makkelijker naar jouw instructies luistert, als hij een beloning krijgt. Hondensnacks kopen? Natuurlijk, duurzaam en veilig? Kijk dan op Awarepetproducts.nl

Tip 2: Routines

In het begin is het voor jouw puppy natuurlijk lastig om alles te onthouden en goed te doen. Bouw daarom routines in. Op deze manier kan jouw puppy wennen aan dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld het wachten bij de deur of niet hard naar buiten rennen. Blijft jouw puppy rustig? Beloon hem dan met een snack.

Tip 3: Luister naar je puppy

Misschien een cliché, maar luister naar je puppy. Hoe reageert jouw puppy op situatie? Kwispelt jouw puppy, dan is de kans groot dat hij/zij tevreden is. Loopt de puppy weg of kijkt het schichter? Zorg er dan voor dat je de situatie aanpast. Let vooral op situaties met (kleine) kinderen, aangezien kleine kinderen vaak ongecontroleerde acties hebben waardoor puppy’s kunnen schrikken. We hopen dat je wat hebt aan onze tips! Heb jij zelf nog een goede tip? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *