Tips voor de perfecte cake

Een cake bakken, het lijkt zo simpel maar toch is het moeilijker dan je dat om die perfecte cake te bakken. Je wilt dat de hele cake perfect gaar is en dat de smaak goed is. De cake moet namelijk niet te droog of nat zijn en wie weet wil je wel eens een ander smaakje aan die cake. Om je dus te helpen aan die perfecte cake, hebben wij een aantal tips voor je die wellicht kunnen helpen!

Precies afmeten

Het bakken van een cake is niet zomaar wat melk en eieren bij elkaar gooien. Nee het gaat om nauwkeurigheid en precisie. Een goede cake bestaat uit vier gelijke delen, namelijk bloem, suiker, boter en eieren. Van elk onderdeel pak je een pond, dus weeg deze goed af voor een goede cake. 

Goede voorbereiding

Zorg dat je voor het bakken goed voorbereid bent. Pak de spullen die je nodig hebt en vet de cakevorm vast in met boter. Daarnaast moet de cake in de oven die voorverwarmd moet worden. Deze kun je aanzetten wanneer je bijna klaar bent met het maken van het cake beslag. Zorg er ook voor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en al afgemeten hebt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de juiste hoeveelheden pakt maar je zult merken dat je ook fijner aan het werk gaat met de cake. 

Oven niet te hoog

De oven moet precies op temperatuur zijn. Denk dus niet dat als je de oven hoger zet, de cake sneller klaar is. Dit zorgt er namelijk alleen maar voor dat de buitenkant van de cake snel gaar is en de binnenkant niet de tijd heeft om gaar te worden. 

Een bakkerij

De perfecte cake kun je natuurlijk ook heel makkelijk kopen bij een cake groothandel. Hier hebben ze al het voorwerk al voor je gedaan en is het alleen nog maar aan jou om te smullen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *