Tips om zonder angst naar de tandarts te gaan

pexels-andrea-piacquadio-3779705

Geeft het geluid van de tandartsboor jou al nachtmerries? Je bent daar zeker niet de enige in. Ruim een kwart van de Nederlanders heeft namelijk angst om naar de tandarts te gaan. Meer dan 800.000 zijn zelfs zo bang dat ze al een tijd niet meer zijn gegaan. Een goed gebit is heel belangrijk en om er nu voor te zorgen dat jij geen angst meer hebt om naar de tandarts te gaan, hebben wij speciaal deze blog geschreven. Hier staan 4 tips die jou gaan helpen om toch naar de tandarts te stappen. Lees onderstaande tips goed door.

1. Vraag naar andere ervaringen

Als je angst hebt voor de tandarts, hang je dit vaak niet aan de grote klok. Toch raden wij aan om hier goed over te praten met mensen waarmee jij goed kunt praten. Denk hierbij aan je allerbeste vriend of vriendin of familie. Vraag naar hoe zij het tandartsbezoek ervaren. Hoe meer (positieve) ervaringen je hoort, hoe kleiner de stap zal zijn om naar de tandarts te gaan. Je zult merken dat als je er over praat en je hoort de ervaringen dat je gerustgesteld gaat worden.

2. Maak een kennisafspraak

In het begin pijnsde je er niet over om naar de tandarts te stappen. Als je er al licht over twijfelt is de beste stap om dan een kennisafspraak in te plannen bij de tandarts in Meppel. Samen kun je afspreken dat hij/zij alleen kennismaakt en dingen bespreekt voordat er ook daadwerkelijk handelingen worden verricht. Op deze manier ervaar je minder stress voor de afspraak en zul je gerustgesteld worden. Is dat niet een hele geruststelling? Zorg ervoor dat hij/zij alles goed uitlegt zodat je snapt wat er te wachten staat.

3. Maak een lijst met vragen voor de tandarts

Een andere tip is om een lijst met vragen op te stellen als je een bezoek gaat brengen aan de tandarts. Je kunt bijvoorbeeld vragen of de tandarts alle instrumenten kan laten zien. Met een uitgebreide uitleg weet je precies wat je eventueel te wachten staat. Vraag hoelang welke behandeling precies duurt. Heb je andere angsten waarmee je worstelt? Schrijf al deze angsten op en bespreek deze uitgebreid met jouw tandarts.

4. Kies voor een angsttandarts

Kies bijvoorbeeld voor de tandarts in Meppel. Deze tandarts is een zogeheten angsttandarts. Wat houdt dit in? Een angsttandarts is gespecialiseerd in het werken met mensen die bang zijn voor de tandarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *