Tips om de waarde van je huis te verhogen

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan wil je natuurlijk de beste verkoopprijs voor je huis. Daarbij schakel je een taxateur in. Hoe kun je er zelf voor zorgen dat de taxateur jouw huis de hoogst mogelijk waarde geeft? Hieronder een aantal tips om de verkoopwaarde van je huis zo hoog mogelijk te krijgen. Op zoek naar een taxateur voor een taxatie in Hattem? Schakel dan IJssel Taxateurs in.

Creëer ruimte

Een huis dat ruim oogt wordt over het algemeen veel hoger in waarde geschat dan een huis dat er krap uitziet. Daarbij is de inrichting van je huis en de meubels een belangrijke factor. Zorg voor open zithoeken en dat daglicht de ruimte krijgt om je huis binnen te komen. Verwacht je een bezichtiging? Zorg dan dat je huis is opgeruimd en overbodig meubilair uit je huis wordt verwijderd. 

Verzorg je tuin

Je tuin is het eerste dat men van je huis ziet. Door onkruid en oude fietsen te verwijderen uit je tuin voorkom je een negatieve eerste indruk. Dit is ook van belang bij de achtertuin. De achtertuin is waar mensen met kinderen snel op letten. Ook zonaanbidders en mensen die van tuinieren houden kijken heel snel naar de achtertuin. 

Knap je badkamer en keuken op

Met kleine verbeteringen in de badkamer en keuken kun je de waarde van je huis al flink doen stijgen. Zie je aanslag op glas of spiegels? Vervang deze dan. Verwijder kalkaanslag op kranen en andere badkameronderdelen. Zorg dat lades goed open- en dichtgaan. Verder kun je enkele onderdelen goedkoop vervangen waarmee je je badkamer of keuken weer als nieuw laat ogen. Denk bijvoorbeeld aan de toiletbril. 

Zorg voor een frisse inrichting

Zorg voor een rustige en lichte inrichting. Vermijd felle kleuren en verwijder drukke wandversieringen. Een koper is eerder geneigd om een huis te kopen als hij zijn eigen ideeën kan loslaten op de ruimte. Zorg ook voor een frisse uitstraling op deuren en kozijnen. Voorzie ze als dit nodig is van een likje verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *