Tips bij het vinden van een accountant in Amsterdam

Accountant

Heb je sinds kort jouw eigen onderneming in de omgeving van Amsterdam gestart? Dan zul je jezelf vast de volgende vraag hebben gesteld hebben hoe je een goede accountant in Amsterdam kunt vinden. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven. In deze blog lees je namelijk de tips bij het vinden van een goede accountant in Amsterdam zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Want de boekhouding van jouw bedrijf is erg belangrijk en wordt nog door teveel ondernemers ernstig onderschat.

Tip 1: Elke onderneming is verantwoordelijk voor zijn eigen boekhouding

Veel ondernemers weten niet dat je zelf altijd verantwoordelijk bent voor jouw boekhouding. Dus ook als je hiervoor een professionele accountant inschakelt. De boetes die je moet betalen kunnen hoog oplopen. Dus zorg ervoor dat je enige kennis hebt van boekhouding. Hoe doe je dit? Lees je goed in op internet of volg een zelfstudie voor de basis van boekhouding. Zo weet je de basisregels en voorkom je hoge boetes. Tip is om bij het zoeken van een accountant in Amsterdam te kijken naar de reviews van een bedrijf. Zijn er veel positieve reviews aanwezig? Maak dan de afweging of deze accountant voor jou geschikt is. Wij raden je een accountant in Amsterdam aan van de Zwolse Adviesgroep. Zij hebben jarenlange ervaring en hebben al veel positieve reviews mogen ontvangen.

Tip 3: Zet de voordelen van een accountant op een rij

Twijfel je of je wel een accountant moet inschakelen? Bedenk dan goed wat de voordelen zijn van een accountant. Wij helpen jou alvast hierbij. Een accountant bespaart jou geld. Dit ligt misschien niet voor de hand, maar toch is het zo. Door de jarenlange ervaring weet hij/zij precies van welke belastingvoordelen jij gebruik kan maken. Kijk hier dus ook goed naar op het internet bij bijvoorbeeld het lezen van de reviews.

Tip 2: Bedenk vooraf een goede rolverdeling

Een andere tip van ons bij de zoektocht is om vooraf duidelijk te hebben welke taken je zelf oppakt en welke werkzaamheden de accountant in Amsterdam voor jou verricht. Hierbij kun je denken aan vragen als: Welke aangifte doet mijn accountant en welke doe ikzelf? Doet de accountant alleen mijn belastingaangiftes of geeft hij/zij ook advies? Als je vooraf weet welke taken jezelf oppakt en welke werkzaamheden jouw accountant voor jou verricht, weet je exact waar je op moet letten bij de keuze van een accountant.

Maar deze tips kun je ook gebruiken bij het vinden van een accountant in Diemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *