Tips bij het kiezen van een nieuwe eettafel

Eettafel Oudenrijn Meubel

De eettafel, vaak de meest centrale plek waar aan gegeten, gewerkt, geborreld en geknutseld wordt. Het is dan ook belangrijk dat je lekker aan je nieuwe eettafel zit en deze geheel naar wens is. Maar waar moet je rekening mee houden en wat voor eettafel past het beste in jouw interieur? Ontdek in dit artikel welke tafel het beste bij jou en jouw leefsituatie past!

Hoeveel personen moeten er aan de tafel kunnen zitten?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe eettafel, moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten. Hoe groot is de ruimte en voor hoeveel personen moet er plek zijn aan de tafel? En wat voor eetkamerstoelen komen eraan? Voor luxe eetkamerstoelen met een armleuning heb je namelijk meer ruimte nodig dan simpele houten eetkamer stoelen. 

Kies je voor een ronde, ovale of rechthoekige eettafel?

Het aanbod eettafels is enorm groot. Je hebt rechthoekige eettafels, die het meest populair zijn, maar ook vierkante, ovale of ronde eettafels. Voor iedere vorm is wat te zeggen. Zo kun je op een rechthoekige tafel de meeste spullen kwijt. Een ovale tafel is ideaal voor smalle ruimtes en hier kunnen makkelijk extra stoelen worden bijgeschoven. Een ronde tafel is vaak weer gezelliger, omdat iedereen elkaar kan aankijken en de afstand tussen alle personen even groot is. Welke vorm tafel het beste bij jouw past, hang af van je wensen én de ruimte waarin je de eettafel wilt plaatsen. Voor advies hierover kun je goed bij Oudenrijn Meubel in Utrecht terecht. 

Materiaal en onderstel: wat past bij jouw interieur?

Tafels zijn er in veel verschillende materialen en kleuren. Denk hierbij aan diverse houtsoorten, marmer en kunstof. Naast het materiaal, is ook het onderstel erg bepalend voor het uiterlijk van je tafel. Van gecoat staal, hout, RVS tot steen, de keuze is reuze. Met een tafelcreator is het zelfs mogelijk om je eigen eettafel geheel naar wens samen te stellen. Hierbij heb je niet alleen keuze in de vorm van het de tafel, maar ook in het onderstel, houtsoort en of de noesten gestopt moeten zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *