Speelboerderij Nederland

Kerstpakketten

Het wordt steeds populairder: speelboerderijen! Een boerderij omgetoverd tot speelboerderij om kinderen en volwassenen een leuke en avontuurlijke twist te geven tijdens hun vakantie!

Wat is er te doen?

Om erachter te komen wat er te doen is bij een speelboerderij is het belangrijk om te weten wat een speelboerderij nou eigenlijk precies inhoudt. Een speelboerderij is een boerderij waarbij activiteiten en extra faciliteiten zijn toegevoegd. Zo leer je bij een ‘gewone’ boerderij hoe een boer leeft, hoe je de dieren kan verzorgen en hoe het oogsten van de grondstoffen werkt. Bij een speelboerderij komen al deze activiteiten samen met het klimmen in hooi, springen op springkussens, racen met je skelter en een ritje maken met de kabelbaan. Het kan allemaal!

Naast het doen van buitenactiviteiten zijn er bij een aantal speelboerderijen ook verschillende binnenactiviteiten! Zo is er bij speelboerderij De Drentse Koe een binnenspeeltuin, kan je een dans wagen op de discodansmat, is er een bouwzolder, wordt er Pannavoetbal gespeeld en nog veel meer! De meeste speelboerderijen hebben een binnen- en buitengedeelte om zo altijd activiteiten aan te kunnen bieden voor haar bezoekers. 

Voor wie?

De speelboerderij is geschikt voor zowel jong als oud! Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken door het ruime aanbod aan activiteiten die hier te doen zijn. Ook voor ouderen is dit een geschikte plaats om te genieten van de rust. Lekker ontspannen tussen de dieren of even de ogen dicht kunnen doen zonder dat de kinderen zitten te wachten op je aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *