SEA- of SEO-marketing, wat zijn de verschillen?

Wanneer u een beetje succesvol wilt zijn met uw bedrijf, ontkomt u er in deze tijd niet meer aan om online campagnes te voeren. Echter is het gebied van online marketing inmiddels zo ver ontwikkeld dat ook hierbinnen weer allerlei takken van sport zijn gevormd. Twee verschillende online marketingmethoden zijn SEO en SEA. In dit artikel leggen wij u alles uit over wat deze inhouden en wat de verschillen ertussen zijn.

Wat is SEO-marketing?

SEO staat voor ‘search engine optimisation’, en zoals de naam al zegt gaat het er hierbij om dat een website op een bepaalde manier wordt geoptimaliseerd, zodat deze hoger in de resultaten van een zoekmachine komt te staan. SEO is een gratis marketingmethode, waarbij bepaalde zoektermen die aansluiten bij een website zoveel mogelijk – en op de juiste manier – worden verwerkt op de website, waardoor een zoekmachine “weet” dat de website relevant is voor deze zoektermen. Op die manier komt de website dus hoger in de resultaten te staan wanneer een consument op de bepaalde zoektermen zoekt, en dus is de kans op die manier groter dat de website bekeken wordt.

marketing

Wat is SEA?

Nu u weet wat SEO is, is er natuurlijk een tweede vraag; want wat is dan precies SEA? SEA staat voor ‘search engine advertising’ en is een methode waarbij websites op een betaalde wijze meer verkeer krijgen via zoekmachines. SEA is een zogeheten ‘pay-per-click’ methode, ook wel PPC genoemd. Dit houdt in dat marketeers bieden op bepaalde advertenties, en vervolgens betalen zij per klik op de advertentie. Op die manier wordt er dus alleen geld uitgegeven als consumenten daadwerkelijk naar de website gaan.

Wat past het beste bij uw bedrijf?

Welke methode het beste bij uw bedrijf past, is per geval verschillend. Vaak worden beide methoden echter in combinatie gebruikt. Echter is het grote verschil natuurlijk dat de ene methode gratis is en de andere niet. Heeft u bijvoorbeeld nog een klein, net opgestart bedrijf? Dan kan het qua geld misschien handig zijn om eerst met SEO te beginnen.

Op zoek naar een marketingbedrijf gespecialiseerd in SEA en SEO? Ga dan naar de website van Positive Digits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *