Ruzie bij een uitvaart

Het kan voorkomen dat er bij een uitvaart veel spanning komt kijken bij genodigden. Het kan zijn dat er een familieruzie is, die nog niet bijgelegd is of dat er ruzie is gekomen door een overlijden van iemand. Een veelvoorkomende ruzie wordt veroorzaakt door de verdeling van spullen en geld vanuit de overleden persoon. Helaas komt dit vaker voor dan je misschien zou denken. Waardoor een ruzie kan ontstaan en wat je hier zelf mee kan doen leggen wij hieronder kort aan je uit. 

Oorzaak ruzie 

Zoals we al zeiden wordt een ruzie veelal veroorzaakt door de verdeling van spullen. Dit komt voor wanneer de overleden persoon nog niks op papier heeft gezet en het dus aan de familie is om hier duidelijke afspraken over te maken. Echter kan het ook komen door een ruzie die al langere tijd loopt en waarbij jullie elkaar nu weer gaan zien op een uitvaart. 

Een pauze

We snappen dat de ruzie en de hierbij komende emoties de overhand kunnen nemen wanneer je weer oog in oog staat met elkaar. Laten we voorop stellen dat de overleden persoon deze ruzie nooit heeft willen veroorzaken en dat hij of zij hier buiten moet staan. Wanneer de uitvaart dus plaatsvindt is ons advies om even voor de overleden persoon een pauze in te lassen om dit te laten rusten en de focus te leggen op jouw dierbare. 

Bespreek het conflict buiten de uitvaart om

Hoe graag je iemand ook wil aanspreken op zijn of haar fouten wanneer je diegene ziet, het is niet netjes om dit op de uitvaart zelf te doen. Laat het onderwerp rusten en spreek met elkaar buiten de uitvaart af. Het draait nu om de overleden persoon en de juiste uitvaartverzorging in Heerenveen. Wilt u dat alles vlekkeloos verloopt? Kijk dan eens naar uitvaartverzorging Kiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *