Rouwen om de dood van je geliefde huisdier

Dierenuitvaart

Bij de aanschaf van een huisdier weet je dat de kans groot is dat jij het dier overleeft. Toch komt de klap hard aan als jouw geliefde huisdier overlijdt. Je hebt immers lange tijd gezelschap gehad van hem/haar. Het verdriet is daarom ook groot als jouw huisdier is komen te overlijden. Maar hoe kun je de het verdriet het beste verwerken? In deze blog geven wij jou tips om dit rouwproces misschien te vergemakkelijken. Lees de blog goed door en zorgt ervoor dat je de tijd neemt om ook stil te staan bij de dood. Dit helpt jou bij het verwerkingsproces!

Kies voor een passend afscheid

Vaak wordt het nemen van afscheid onderschat. Ook bij dieren is er steeds meer mogelijk op het gebied van uitvaart. Bij een dierenuitvaart heb je de keuze uit je huisdier cremeren, begraven of achter te laten bij de dierenarts achter te laten. Heb je specifieke wensen voor een uitvaart? bespreek deze dan met een dierenuitvaartcentrum om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij adviseren om dit altijd te doen, want er is meer mogelijk dan je denkt. Een goed afscheid helpt je bij de verwerking van het verlies.

Gun jezelf de tijd om het verlies te verwerken

Het verlies van een huisdier is net als het verlies van een dierbare een grote klap waar je veel verdriet om kunt hebben. Vaak wordt onterecht gedacht dat het ‘’maar een dier is’’. Het is een beetje een taboe om verdrietig te zijn om het verlies van een huisdier. Dit is echt onterecht volgens ons, want het verdriet is er niet minder om. Wij adviseren je dan ook om jezelf echt de tijd te gunnen om het verlies te verwerken. Praat erover met dierbaren en neem de tijd. Nog een andere tip: schrijf het van je af. Dit kan namelijk ook enorm helpen.

Kies eventueel voor een nieuw huisdier

Ben je het gewend om een huisdier om jou heen te hebben? Dan kan het ook enorm helpen om een nieuw ‘’maatje’’ aan te schaffen. Zo heb jij weer afleiding, dit betekent overigens niet dat je het verlies moet wegstoppen. Wij spreken veel mensen die aangeven dat de aanschaf een nieuw hond/kat of ander huisdier ze enorm heeft geholpen bij de verwerking van het verlies. Je kunt er dus aan denken om een nieuws huisdier aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij een dierenasiel zoals Stichting Rijpickerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *