Richt je thuiswerkplek in

thuiswerkplek

Zit jij nog steeds aan een geïmproviseerd bureau te werken vanuit huis? Dan is het tijd om die thuiswerkplek eens goed in te richten, zodat je in 2021 productief aan het werk kan! Thuiswerken is het nieuwe kantoorwerk geworden, alleen is niet iedereen hierop voorbereid. Jouw werkomgeving is een belangrijke factor bij optimale concentratie en productiviteit. Hoe je deze thuiswerkplek het beste in kunt richten? Wij helpen je op weg!

Kleurstelling

Kleuren hebben invloed op de werking van de hersenen. Niet alleen kan de keuze in kleur zorgen voor optimale concentratie, maar denk ook eens aan de creativiteit die je ermee opwekt. De kleur blauw en groen zorgen voor rust en focus. Geel en oranje zorgen daarentegen voor vrolijkheid en opwekking van creativiteit. Roze en rood zijn kleuren die inspelen op emoties, passie en relaties. Wit is een kleur die ook veelal wordt gebruikt binnen kantoorruimtes. Wit zorgt namelijk voor energie en zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt. Zwart is een kleur die je zou moeten vermijden, omdat dit juist ervoor zorgt dat je sneller uitgeput raakt. 

Meubels

De belangrijkste basis van het inrichten van je thuiswerkplek is natuurlijk de vloer. Ga voor een vloer met een rustige uitstraling in een natuurlijke kleur. Kijk eens bij Laminaatpark voor de geschikte thuiswerk vloer. Zorg ervoor dat je een bureau en bureaustoel hebt die in verhouding met elkaar kloppen. Je moet de juiste houding aan kunnen nemen wanneer je aan je bureau zit. Investeer dus in een bureaustoel die goed is voor jouw lichaam en kies een bureau waar je op goede hoogte aan kunt zitten. Je schouders moeten bijvoorbeeld zoveel mogelijk laag blijven en het beeldscherm moet ten hoogte zijn van jouw ogen. Hiermee voorkom je nek en rugklachten. 

Accessoires

Alles wat er om je heen te vinden is kan zorgen voor afleiding. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk accessoires om je heen hebt staan. Daarentegen hoeft de ruimte niet saai te zijn, maar plaats zo min mogelijk items in de ruimte die de aandacht kunnen trekken. Je kunt er bijvoorbeeld beter voor kiezen om planten te plaatsen, dan gedetailleerde schilderijen waarin veel gebeurd. Je kunt bijvoorbeeld wel een whiteboard ophangen met daarop de dagagenda. Ga daarom slim om met de inzet van accessoires!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *