Reisverzekeringen: welke heb ik nodig?

pexels-andrea-piacquadio-3760067

Na alle lange werkdagen is het eindelijk weer tijd voor je jaarlijkse vakantie. Misschien ga je een weekje skiën of kies je voor een vakantie naar de zon. Voordat je daadwerkelijk in de auto stapt is het belangrijk om te controleren of je verzekerd bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus ook wanneer jij op vakantie bent!

Standaardpakket

De meest afgesloten reisverzekering is de verzekering met een basisdekking. Deze vergoedt onvoorziene kosten zoals:

  • Verlies van jouw paspoort: je krijgt hulp bij het ontvangen van een nieuwe en je komt in contact met de juiste instanties.
  • Repatriëring bij ongeval, overlijden of bij ziekte: het vervoer naar huis.
  • Terugroeping bij overlijden: extra reiskosten wanneer de verzekerde teruggeroepen wordt i.v.m. overlijden naast familielid.
  • Terugroeping bij schade: extra reiskosten wanneer de verzekerde teruggeroepen wordt i.v.m. schade door bijvoorbeeld brand.
  • Opsporings- reddings- en bergingsacties: bij een vermissing/ongeluk/overlijden.

Wintersport

Voor wintersporten kun je vaak een aparte dekking afsluiten. Met deze dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende perikelen van wintersport. Je kunt hierbij denken aan het breken van je been. Wanneer jij op de piste jouw been breekt, moet er vaak een ‘banaan’ of helikopter komen.

Een wintersportdekking dekt bijvoorbeeld ook kosten wanneer je ski’s of ander wintersportmateriaal gestolen worden. Let er op, dat je dekking vervalt wanneer je buiten de piste gaat skiën of snowboarden, mits je met een gids of instructeur op pad bent. Voor wandelen of langlaufen in een skigebied heb je geen wintersportdekking nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *